логін / реєстраціяMenu

В Одеській ВК-14 у їжі виявлені таргани

18.03.2020 | ПК

ГО Український інститут з прав людини повідомляє на фейсбук-сторінці про повторний візит до Державної установи «Одеська виправна колонія (№ 14)». Це установа середнього рівня безпеки для чоловіків, які раніше відбували покарання у вигляді позбавлення волі. Попередній візит відбувся у березні 2019 року.

Керівництво установи всіляко сприяло проведенню моніторингу, надало можливість учасникам візиту ознайомитися з умовами утримання осіб в установі та службовою документацією, – ідеться в повідомленні.

Попри відсутність належного бюджетного фінансування, у виправній колонії проведено певні ремонтні роботи за рахунок власних ресурсів. Зокрема, облаштовано кімнату для короткострокових побачень у відкритих умовах та проведено ремонтні роботи в кімнатах для тривалих побачень.

Під час візиту від в’язнів надходили нарікання на якість харчування. Вивчення цього питання засвідчило небезпідставність таких скарг. З’ясовано, що Державна установа «Генеральна дирекція ДКВС України» не здійснила централізовані поставки м’яса та риби до колонії, як і до інших відвіданих у 2020 році експертами організації пенітенціарних установ, у зв’язку із чим на час візиту такі продукти були відсутні. Замість них в’язням видають рибо-рослинні та м’ясо-рослинні консерви.

Також у ході ознайомлення з роботою їдальні для засуджених у готовій їжі, яка призначалася до видачі, виявлено тарганів.

За рік, який минув з моменту попереднього візиту, в установі не вжито заходів щодо забезпечення права на приватність. Багато об’єктів установи потребують проведення ремонтних робіт. В процесі візиту виявлено й інші проблеми, на яких було наголошено керівництву закладу.

З метою недопущення поширення коронавірусної інфекції COVID-19 на території колонії здійснюються відповідні профілактичні заходи: медичні працівники проводять температурний скринінґ, опитування про загальний стан здоров’я, а також візуальний огляд персоналу, відвідувачів та засуджених.

В установі організовано цілодобове чергування медичних працівників, проведення періодичних флюорографічних та інших медичних обстежень.

Моніторинговий візит здійснено у межах співпраці з народними депутатами України за підтримки Представництва «Фонду Фрідріха Науманна за Свободу» в Україні Friedrich Naumann Foundation Ukraine and Belarus, – мовиться в повідомленні.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація