логін / реєстраціяMenu

Справи Майдану: Колишнім керівникам правоохоронних органів обрано запобіжні заходи

06.03.2020 | Проти катувань

За клопотанням Офісу Генерального прокурора Печерський районний суд 4 березня 2020 року обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою для колишніх високопосадовців – двох керівників правоохоронних органів. Їх підозрюють у причетності до організації вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів проти мітингувальників у лютому 2014 року. Про це повідомлено на сайті Офісу.

Євромайдан (фото: Reuters)

Колишні посадовці переховуються від слідства та суду за межами України, ймовірно на території РФ, у зв’язку з чим оголошені у розшук.

Такі рішення суду дозволять прокурорам розпочати процедуру екстрадиції підозрюваних та дадуть можливість застосувати процедури спеціального досудового розслідування та заочного засудження.


У кримінальному провадженні від 23 червня 2017 року розслідуються обставини організації колишнім президентом України В. Януковичем перевищення влади та службових повноважень працівниками правоохоронних органів. Зокрема, перевищення влади колишнім керівництвом правоохоронних органів з метою перешкоджання проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій, що призвело до масових жертв серед мітингувальників, в тому числі за фактами умисних вбивств та замахів на умисні вбивства учасників масових акцій протесту в центральній частині Києва та терористичного акту, вчинених з 18 по 20 лютого 2014 року.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація