логін / реєстраціяMenu

Патрульний постане перед судом за перевищення влади

06.03.2020 | Проти катувань

Інспектор Управління патрульної поліції в Херсонській області обвинувачується в перевищенні влади та службових повноважень, що супроводжувалось фізичним насиллям (ч. 2 ст. 365 КК України). Обвинувальний акт щодо правоохоронця скеровано до суду, – повідомляє ДБР.

Слідством встановлено, що 10 червня 2019 року близько 23:00 години під час патрулювання поліціянт зупинив автомобіль для складання адміністративного протоколу про керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. Правоохоронець невиправдано застосував до водія заходи фізичного впливу та спеціальні засоби – кайданки та гумовий кийок.

У результаті неправомірних дій патрульного чоловік отримав тілесні ушкодження середньої тяжкости: струс головного мозку та закриті переломи ребер. При цьому факт перебування потерпілого у стані алкогольного сп’яніння не підтвердився.

У разі доведення вини поліціянту загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація