логін / реєстраціяMenu

Смерть ув’язненого в карцері Одеського СІЗО

05.02.2020 | Проти катувань

Розпочато досудове розслідування за фактом можливого зловживання службовим становищем працівниками Одеського СІЗО, що призвело до смерті ув’язненого (ч. 2 ст. 364 КК України), – повідомляє ДБР.

Будівля Одеського СІЗО

За попередньою інформацією, за сприяння працівників слідчого ізолятора двоє ув’язнених були незаконно допущені до камери, де утримувався інший ув’язнений, та завдали йому тілесних ушкоджень. У подальшому працівники СІЗО незаконно перемістили потерпілого до карцеру, де той помер.

Слідством встановлено, що одним із працівників, який допустив зловживання службовим становищем, виявився начальник одного з відділів СІЗО. У березні 2019 року слідчі територіального управління ДБР, розташованого в м. Миколаєві, задокументували факт вимагання і одержання ним 2 тисяч доларів США неправомірної вигоди від ув’язненого за дострокове звільнення та непоміщення до карцеру. На час досудового розслідування цього кримінального провадження працівник слідчого ізолятору неодноразово відсторонювався від посади за рішенням суду. 23 вересня 2019 року обвинувальний акт щодо нього скеровано до суду.

Також в іншому кримінальному провадженні про зловживання владою працівниками Одеського СІЗО, слідчими ДБР попередньо встановлено, що цей же начальник відділу причетний до організації порушень умов тримання під вартою ув’язненого, якому було незаконно дозволено вільне пересування, безперешкодне спілкування з родичами та знайомими і користування забороненими предметами.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація