логін / реєстраціяMenu

Зареєстровано ряд кримінальних проваджень за фактами катування в Олексіївській ВК-25

13.01.2020 | Проти катувань

Прокурорами Офісу Генерального прокурора до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 127 (катування вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб), ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу із застосуванням насильства або погрозою застосування насильства), ч. 1 ст. 172 (грубе порушення законодавства про працю) КК України. Досудове розслідування доручено територіальному управлінню ДБР у місті Полтаві. Про це повідомлено на сайті Офіс Генерального прокурора.

Підставою для внесення до ЄРДР вказаних відомостей стала заява представників громадської організації «Харківська правозахисна група», у якій ідеться про вчинення ряду злочинів службовими особами Олексіївської виправної колонії № 25 у Харкові.

Зокрема, у зверненні правозахисники вказують на неодноразові факти катування засуджених протягом 2017–2019 років з метою залякування та дискримінації, наводять приклади побиття, удушення, зв’язування, застосування електричного струму та вчинення інших насильницьких дій, які ображають особисту гідність засуджених.

Також, у своїй заяві правозахисники вказують на грубе порушення законодавства про працю.

Хід розслідування вказаних кримінальних проваджень перебуватиме на контролі Офісу Генерального прокурора.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація