логін / реєстраціяMenu

Справи Майдану: «Ексберкутівця» Марінченка відпустили під домовий арешт

20.12.2019 | Проти катувань

Святошинський районний суд Києва, розглянувши клопотання прокуратури про продовження запобіжного заходу п’ятьом «ексберкутівцям», обвинуваченим у розстрілах Євромайдану, залишив під вартою на два місяці Олега Янишевського, Павла Аброськіна та Сергія Зінченка, а Олександра Марінченка відпустив під цілодобовий домовий арешт, – повідомляє LB.ua.

«Беркут» на Майдані, грудень 2013 року
(фото: ukrinform.ua)

Зі слів прокурора, мотивація суду така: не встановлено, що зброя Маринченка зникла, і що з неї вбивали протестувальників.

Прокурори у справі просили усім п’ятьом продовжити обрані ним раніше запобіжні заходи.

Нагадаємо, у липні Святошинський райсуд столиці змінив запобіжний захід одному з обвинувачених у цій справі Сергія Тамтуру з тримання під вартою на цілодобовий домовий арешт, а у жовтні навіть дозволив зняти електронний браслет, щоб «влаштуватися на роботу».


За даними Генпрокуратури, під час Євромайдану постраждали загалом 2,5 тисячі людей, 104 із них загинули. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею. За даними Міністерства внутрішніх справ, з 18 лютого по 2 березня 2014 року під час виконання службових обов’язків у центрі Києва загинули 17 силовиків.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація