логін / реєстраціяMenu

Судитимуть поліціянта, дії якого призвели до смерти людини

25.11.2019 | Проти катувань

ДБР на офіційному сайті повідомляє, що до суду скерований обвинувальний акт щодо вінницького поліціянта за підозрою у перевищенні службових повноважень, що призвели до смерти людини.

Досудове розслідування встановило, що старший оперуповноважений сектору кримінальної поліції запропонував громадянину бути понятим під час вилучення бойових припасів. Після відмови громадянина, між ним і правоохоронцем виник конфлікт, у результаті якого поліціянт ударив чоловіка кулаком в обличчя. Упавши від удару, потерпілий та вдарився головою об асфальт.

Від отриманих ушкоджень чоловік помер у лікарні, не прийшовши до пам’яти.

Дії правоохоронця кваліфіковані як перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що спричинили тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України). У разі доведення вини правоохоронцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати посади на строк до 3 років.


Очевидно, що у повідомленні ДБР ідеться про випадок Олександра Комарніцького.

Як повідомляли ЗМІ, пізно ввечері 11 червня Комарніцького, активіста вінницького осередку партії «Громадянська позиція», побили після того, як він відмовився стати понятим.

Олександр Комарніцький (фото: facebook.com/gaistruk)

Правоохоронці заявили, що він «упав та вдарився головою об асфальт»: «Минулого тижня у Вінниці поліція зупинила чоловіка, у якого було виявлено гранату РГД-5 із запалом. Співробітник поліції попросив одного з перехожих бути присутнім під час слідчих дій у якості понятого. На що вінничанин відмовився та некоректно висловився. Зав’язався словесний конфлікт, поліцейський застосував фізичну силу, чоловік упав та вдарився головою об асфальт. Співробітник поліції надав першу медичну допомогу та викликав швидку. Потерпілий був госпіталізований».

Олександр Комарніцький отримав закриту черепно-мозкову травму. 23 червня після дванадцяти днів у комі він помер.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація