логін / реєстраціяMenu

ГПУ контролює хід розслідування порушення прав дітей у Центрі соціально-психологічної реабілітації на Одещині

01.11.2019 | Проти катувань

Хід досудового розслідування щодо порушення прав вихованців Центру соціально-психологічної реабілітації на Одещині взято під контроль Генеральною прокуратурою України, – повідомлено на сайті відомства.

У зв’язку з резонансом та численними публікаціями у ЗМІ заступник Генерального прокурора Гюндуз Мамедов направив прокурору Одеської області доручення щодо перевірки оприлюднених фактів. Мова йде про побиття дітей, причому не тільки з боку вихователів Центру, а й працівників правоохоронних органів, приниження, ґвалтування неповнолітніх, – мовиться в повідомленні.

«Ця перевірка дасть можливість встановити об’єктивні обставини, причини скоєння цих нелюдських дій, виявити винних осіб і якомога швидше направити справу до суду», – зазначив Мамедов.

26 жовтня активістка та колишня патрульна поліціянтка Зоя Мельник заявила про жорстоке поводження з дітьми в притулку «Світанок». Вона, зокрема, стверджувала, що з дітей знущалися співробітники поліції, – нагадує «Радіо Свобода».

28 жовтня в Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей повідомили «Радіо Свобода», що проводять внутрішнє розслідування.

У цей час територіальними підрозділами органів Нацполіції Одеської області та ДБР здійснюється досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушень прав вихованців КЗ «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей служби у справах дітей Одеської обласної державної адміністрації» за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 127, ч. 1 ст. 137, ч. 3 ст. 152, ч. 2 ст. 365 КК України (статті про катування, неналежне виконання обов’язків щодо охорони життя та здоров’я дітей, зґвалтування та перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу).

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація