логін / реєстраціяMenu

Справи Майдану: ексберкутівцю Тамтурі пом’якшили запобіжний захід

24.10.2019 | «Проти катувань»

Святошинський райсуд Києва пом’якшив запобіжний захід обвинуваченому у масових розстрілах на Майдані у 2014 році ексберкутівцю Сергію Тамтурі, а іншим обвинуваченим Сергію Зінченку, Павлу Аброськіну, Олександру Марінченку та Олегу Янішевському – продовжив терміни арештів, – передає УНІАН.

Сергій Тамтура

Адвокати просили суд змінити запобіжні заходи Зінченку, Аброськіну, Марінченку та Янішевському, яких утримують під арештом, на будь-які не пов’язані з триманням під вартою, а Тамтурі – скасувати домовий арешт. Зі слів адвокатів, через арешт Тамтура не може працювати, щоб заробляти на життя.

Суд подовжив на 60 діб (до 24 грудня) Тамтурі запобіжний захід, змінивши його з цілодобового домового арешту з носінням електронного браслету на нічний (з 22:00 до 6:00 наступної доби) без носіння електронного браслету. Іншим обвинуваченим суд продовжив запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою до 24 грудня.

Нагадаємо, Святошинський райсуд Києва розглядає справу проти ексберкутівців Сергія Зінченка, Павла Аброськіна, Олександра Марінченка, Сергія Тамтури й Олега Янішевського, яких обвинувачують у масових розстрілах людей на Майдані 20 лютого 2014 року.

Колишнім правоохоронцям інкримінується скоєння теракту, перевищення службових повноважень, умисне вбивство, замах на вбивство, перешкоджання проведенню мирних мітингів і зборів, викрадення і приховування зброї після вчинення злочину.

Тамтуру, Маринченка та Янішевського правоохоронці затримали у 2015 році. Зінченка та Аброськіна заарештували раніше. Їхній командир Дмитро Садовник у вересні 2014 року втік з-під домового арешту, його оголосили в розшук. Пізніше з’явилася інформація, що він переховується на території окупованого Криму. Повідомлялося, що у грудні 2014 року Садовник отримав російське громадянство.

У травні 2016 року Святошинський районний суд Києва розпочав розгляд по суті справи проти п’яти колишніх беркутівців.

Станом на лютий 2018 року слідством встановлено 48 фактів убивств та 80 фактів замахів на вбивства людей 20 лютого 2014 року в центрі Києва.

16 липня Святошинський райсуд столиці змінив запобіжний захід Тамтурі з тримання під вартою на цілодобовий домовий арешт до 16 вересня.

5 вересня суд подовжив запобіжні заходи всім ексберкутівцям ще на два місяці.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація