логін / реєстраціяMenu

На Хмельниччині пацієнтів психоневрологічного інтернату примушували працювати

24.10.2019 | «Проти катувань»

Правоохоронці Хмельниччини припинили незаконну експлуатацію пацієнтів психоневрологічного інтернату, – повідомляє пресслужба Хмельницької обласної прокуратури.

Потерпілими від злочинних дій зловмисників стали пацієнти психоневрологічного інтернату. Їх періодично вивозили із закладу на територію приватного підприємства для проведення господарських робіт. При цьому люди, які за станом здоров’я перебувають в уразливому стані, виконували роботи без власної згоди, примусово та безоплатно.

Під час проведення трусу на території господарства правоохоронці виявили п’ятьох пацієнтів диспансеру, які виконували роботи по перевіюванню та пересіванню зерна.

За вказаним фактом слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в області здійснюється досудове розслідування за ч. 2 ст. 149 (незаконна угода щодо людей), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

У порядку ст. 208 КПК України затримано власника підприємства, на території якого використовувалась примусова праця, та працівницю психоневрологічного диспансеру, яка сприяла передачі та експлуатації людей.

Затриманим оголошено підозру у вчиненні злочину, розглядається питання щодо обрання запобіжного заходу.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація