логін / реєстраціяMenu

Справи Майдану: Обвинуваченого в розстрілах ексберкутівця відпустили під домовий арешт

17.07.2019 | «Проти катувань»

Святошинський районний суд Києва випустив з-під варти колишнього беркутівця Сергія Тамтуру, якого обвинувачують у масових вбивствах під час Євромайдану в Києві в лютому 2014 року. Тамтурі призначили цілодобовий домовий арешт до 16 вересня. Про це 16 липня повідомило «Радіо Свобода».

Сергій Тамтура (в центрі) Фото: Олександр Рудоманов

«Клопотання захисту щодо Тамтури задовольнити частково. Цілодобовий домашній арешт з носінням електронного засобу контролю, здати паспорти, заборона спілкуватися з учасниками процесу», – цитує судове рішення видання «Тиждень.ua».

Зачитуючи ухвалу, суддя Дячук зазначив, що прокуратурою не доведена можливість скоєння тяжких насильницьких злочинів Тамтурою. Крім того він додав, що під час судового розгляду прокуратура також не додала вагомих доказів, які можуть свідчити про причетність Тамтури до таких злочинів.

Представниця потерпілих Євгенія Закревська, коментуючи судове рішення, зауважила, що «наразі у нацполіції немає достатньої кількості електронних браслетів. Зараз за процедурою на електронний засіб контролю, який має носити обвинувачений, потрібно чекати впродовж п’яти днів, оскільки його виписують по спеціальному замовленню. Так, можуть зрости ризики щодо Тамтури [переховування тощо]».

Водночас судді задовольнили клопотання сторони обвинувачення та продовжили на 60 діб (до 14 вересня) арешт ексберкутіцям Сергію Зінченку, Олександру Маринченку, Олегу Янішевському та Павлу Аброськіну.


Нагадаємо, у 2015 році правоохоронці затримали колишніх бійців «Беркуту» Сергія Тамтуру, Олександра Маринченка та Олега Янішевського. Раніше були заарештовані Сергій Зінченко та Павло Аброськін. Їхній командир Дмитро Садовник у вересні 2014 року втік з-під домового арешту, його оголосили в розшук. Пізніше з’явилася інформація, що він переховується на території анексованого Криму. Повідомлялося, що у грудні 2014 року Садовник отримав російське громадянство.

У травні 2016 року Святошинський районний суд Києва розпочав розгляд по суті справи проти п’яти колишніх беркутівців: Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури та Олега Янішевського. Їх обвинувачують у розстрілі активістів Майдану на вулиці Інститутській у Києві в лютому 2014 року.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація