логін / реєстраціяMenu

Заарештовано поліціянта, якого звинувачують у смерті активіста

03.07.2019 | ХПГ-інформ | khpg.org

60 діб під вартою без права внесення застави – такий запобіжний захід обрав Хмельницький апеляційний суд для поліціянта, якого підозрюють у побитті Олександра Комарніцького, – повідомляє прес служба Національної поліції України.

Олександр Комарніцький (фото: facebook.com/gaistruk)

Раніше підозрюваний перебував під домовим арештом.

«За сприянням співробітників Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції, які входить до складу групи, що займається розслідуванням, правоохоронці подали апеляцію з клопотанням на зміну запобіжного заходу. Сьогодні Хмельницький апеляційний суд задовольнив клопотання щодо оскарження», – йдеться у повідомленні Поліції.

Нагадаємо, пізно ввечері 11 червня Олександра Комарніцького, активіста вінницького осередку партії «Громадянська позиція», вірогідно побили після того, як він відмовився стати понятим. Правоохоронці заявили, що він «упав та вдарився головою об асфальт»: «Минулого тижня у Вінниці поліція зупинила чоловіка, у якого було виявлено гранату РГД-5 із запалом. Співробітник поліції попросив одного з перехожих бути присутнім під час слідчих дій у якості понятого. На що вінничанин відмовився та некоректно висловився. Зав’язався словесний конфлікт, поліцейський застосував фізичну силу, чоловік упав та вдарився головою об асфальт. Співробітник поліції надав першу медичну допомогу та викликав швидку. Потерпілий був госпіталізований».

Олександр Комарніцький отримав закриту черепно-мозкову травму. 23 червня після дванадцяти днів у комі він помер.

Слідчі ДБР оголосили підозрюваному поліціянту підозру за ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувались насильством) ККУ.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація