логін / реєстраціяMenu

Справи Майдану: Обвинуваченого у штурмі Майдану випустили під домовий арешт

27.06.2019 | «Проти катувань»

Обвинуваченого у справі про штурм Майдану колишнього керівника СБУ в Києві та Київській області Олександра Щеголєва Шевченківський районний суд погодився відпустити під домовий арешт. Про це ввечері 26 червня повідомив сайт BBC Україна, посилаючись на видання The Insider.

Біля Будинку профспілок, лютий 2014 року (фото з сайту ua.krymr.com)

Щеголєва зобов’язали носити електронний браслет. До цього він утримувався під вартою у СІЗО.

Сторона захисту просила суд змінити запобіжний захід на будь-який інший, оскільки, як кажуть адвокати, жодних ризиків звільнення Щеголєва з-під варти не несе. Водночас прокурор намагався переконати суд в тому, що жодної інформації, яка б спростовувала існування таких ризиків, суду не надано.

Проте суддя вирішив задовольнити клопотання захисту.

Коротко про справу. Восени 2015 року Генеральна прокуратура завершила досудове розслідування щодо колишнього начальника головного управління СБУ у Києві та Київській області Олександра Щеголєва. Слідчі заявляли, що Щеголєв, діючи у складі організованої групи осіб, до складу якої входили колишні високопосадовці, з «метою розгону мітингувальників із майдану Незалежності у Києві, на виконання злочинного наказу керівництва» ухвалив рішення про проведення в центрі Києва антитерористичної операції, зокрема її силової фази в Будинку профспілок. Сторона захисту провину Щеголєва заперечує. Його справа розглядається в українських судах вже близько трьох років.

Олександр Щеголєв (фото: УНІАН)
Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація