логін / реєстраціяMenu

Помер побитий поліціянтом Анатолій Комарніцький

24.06.2019 | «Проти катувань»

Побитий поліціянтом активіст партії «Громадянської позиції» Олександр Комарніцький помер після 12 днів у комі, – про це повідомив сайт BBC Україна з посиланням на керівника Вінницької обласної організації партії Сергія Гайструка.

Олександр Комарніцький (фото: facebook.com/gaistruk)

Відомо, що 11 червня близько 23:00 у Вінниці поліціянт, перебуваючи на службі, запропонував Комарніцькому бути присутнім як понятому під час проведення слідчих дій. Однак чоловік відмовився. Тоді у поліції заявили, що Комарніцький спровокував конфлікт та намагався вступити з правоохоронцем у сутичку. Як наслідок, чоловік впав і отримав закриту черепно-мозкову травму.

«За словами оперативника, в ході конфліту він відштовхнув чоловіка. Той впав на асфальт та вдарився головою», – повідомили тоді у Нацполіції Вінницької області.

У повідомленні Державного бюро розслідувань ішлося про проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо можливого необережного завдання тяжкого тілесного ушкодження працівником поліції під час несення служби.

Лідер партії «Громадянська позиція» Анаталій Гриценко 13 червня наголосив: «Численні переломи черепа, перебуває у реанімації без ознак свідомості. За що побили? Хотіли прямо з вулиці залучити його понятим нібито по якійсь справі про вилучення у когось зброї, а Олександр відмовився, бо не мав до того жодного стосунку».

Комарніцького госпіталізували 11 червня, з того часу чоловік перебував у непритомному стані.

Поліціянтові оголосили підозру в перевищенні влади або службових повноважень, що супроводжувались насильством. Хмельницький міський районний суд взяв правоохоронця під цілодобовий арешт.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація