логін / реєстраціяMenu

За катування дівчинки з ДЦП няня отримала 3 роки позбавлення волі

22.06.2019

Дзержинський районний суд Харкова визнав винною в катуванні дитини з інвалідністю (ч. 1 ст. 127 КК України) 48–річну жінку і засудив її до 3 років позбавлення волі. Прокуратура довела в суді, що засуджена, яка працювала нянею, систематично знущалася з неповнолітньої дівчинки, – повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

Кадр запису камерою відеоспостереження (з програми телеканалу ТСН)

«В ході судового розгляду ми встановили всі жахливі подробиці трагедії, що відбувалися з дитиною. Лише протягом трьох днів березня 2018 року жінка наносила дівчинці численні удари по різних частинах тіла, з них не менше 30 – в обличчя. Вона вимагала від безпорадної дитини виконувати команди, примушувала пити воду, при цьому затискала їй пальцями ніс, штовхала та навіть кидала на підлогу», – відзначила процесуальний керівник у провадженні Наталія Клочко.

Катування були зафіксовані відеореєстратором, який встановила в квартирі мати потерпілої дитини. Експертиза не виявила на відеозапису жодних ознак монтажу. Завдання тілесних ушкоджень дівчинці так само підтвердили експерти. Разом з тим, під час судового слідства обвинувачена відмовлялася свідчити, намагалася перекласти відповідальність на матір дитини та не висловлювала каяття.

У березні минулого року до правоохоронних органів звернулася мати 14-річної дівчинки-інваліда дитинства з ДЦП. Вона поскаржилася, що няня «виховує» її дитину побоями. На підтвердження своїх слів жінка надала відеозапис – виявивши на тілі доньки синці та чисельні ушкодження, вона встановила у квартирі відеореєстратор. Камера зафіксувала, як няня б’є дитину, коли вони залишалися вдвох.

Після вивчення усіх матеріалів, буде вирішене питання про можливість подання апеляційної скарги. До набрання вироком чинності засудженій обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, – мовиться в повідомленні.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація