логін / реєстраціяMenu

За фактом бунту ув’язнених у П’ятихатській ВК-122 розпочато розслідування

07.06.2019

На Дніпропетровщині за фактом бунту ув’язнених у П’ятихатській виправній колонії (№ 122) розпочато розслідування, – передає УНІАН.

Фото: kvs.gov.ua

Як повідомили у Головному управлінні Національної поліції у Дніпропетровській області, за вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 392 (дії, що дезорганізують роботу установ виконання покарань) Кримінального кодексу України.

За інформацією прес-служби Південно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань і пробації Міністерства юстиції, 5 червня близько 18:00 в колонії група негативно налаштованих засуджених відмовилися виконувати розпорядок дня, а саме виходити на вечірню перевірку.

«Невдоволені відповідним зауваженням з боку представників адміністрації колонії в’язні підбурили інших засуджених на групову непокору, закликали до невиходу до їдальні та невиконання інших заходів, передбачених розпорядком дня. Засуджені підпалили матраци, одяг встановленого зразка, приліжкові тумбочки, стали вимагати послаблення режиму тримання», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що спільно з підрозділами ДСНС загоряння вдалося загасити. Постраждалих серед засуджених та персоналу колонії немає, по надання медичної допомоги ніхто не зверталися, будівлі колонії не пошкоджені. Проводиться оцінка збитків, завданих внаслідок підпалу засудженими державного майна (матраци, одяг, меблі).

«Із засудженими проведено роз’яснювальну роботу. Спеціальні засоби та фізична сила до засуджених не застосовувалися», – повідомили в управлінні.

На місці події працювала слідчо-оперативна група Жовтоводського відділу поліції, проводяться слідчі дії, встановлюються організатори та учасники події.

Наразі вживаються заходи щодо стабілізації оперативної обстановки.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація