логін / реєстраціяMenu

ДБР скерувало до суду обвинувачення щодо поліціянта

06.04.2019

Державне бюро розслідувань (ДБР) скерувало до суду обвинувальний акт щодо працівника Подільського управління поліції Головного управління Нацполіції Києва, якого підозрюють у перевищенні службових повноважень під час затримання активістів 9 лютого. Про це повідомила перший заступник голови ДБР Ольги Варченко, – передає видання «Тиждень.ua».

«Працівник поліції підозрюється у перевищенні влади або службових повноважень, що супроводжувалося насильством (ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України). За результатами досудового розслідування встановлено, що 09.02.2019 під час сутичок між правоохоронцями та активістами у приміщенні Подільського райуправління, один з працівників поліції, ображаючи особисту гідність потерпілого, умисно вчинив дії, які явно виходять за межі наданих йому прав та повноважень та супроводжувалися насильством», – мовиться в повідомленні.

Зазначено, у разі доведення вини в суді, поліціянту загрожує покарання терміном від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація