логін / реєстраціяMenu

Чоловік помер, можливо, через дії патрульних

26.02.2019

Слідчі центрального апарату ДБР повідомили про підозру трьох працівників патрульної поліції міста Києва у перевищенні службових повноважень, що призвело до тяжких наслідків – смерті людини (ч. 3. ст. 365 Кримінального кодексу України), – мовиться в повідомленні на сайті відомства.

За попередніми даними встановлено, що патрульні поліціянти отримали повідомлення про порушення громадського порядку в одному з районів Києва. Прибувши на місце події, вони виявили агресивно налаштованого чоловіка, який, ймовірно, перебував під дією токсичних або наркотичних речовин. Порушника було затримано. На ранок місцеві мешканці виявили труп цього чоловіка. Попередня причина смерті – переохолодження.

Зараз готується клопотання до суду про обрання запобіжного заходу та відсторонення поліціянтів від виконання посадових обов’язків. У разі доведення вини їм загрожує позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади.

Процесуальне керівництво здійснює Генеральна прокуратура України. Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України сприяє встановленню фактів.

22.02.2019

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація