логін / реєстраціяMenu

На Харківщині виявлено псевдореабілітаційний центр

30.01.2019

Харківська місцева прокуратура № 3 затвердила підозру 35-річному чоловікові в незаконному позбавленні волі та катуванні більш ніж двох осіб (ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 127 КК України). Як розповів керівник місцевої прокуратури Руслан Скуратович, 29 січня цього року прокуратура спільно з Немишлянським відділом поліції викрила підпільний реабілітаційний центр. Заклад функціонував під виглядом благодійної діяльності. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

За даними слідства, підозрюваний разом зі спільниками доправляв людей до центру проти їхньої волі. «Пацієнтів» утримували силою та погрозами. У потерпілих відбирали особисті речі, гроші й мобільні телефони, фактично позбавляючи можливості викликати допомогу.

Людей зачиняли у орендованому приватному будинку. Вони не могли самостійно залишити будівлю та мали виконувати встановлені організаторами центру правила. У разі непокори чи спроби втечі до потерпілих застосовували тортури: били, не випускали на прогулянки, насильно тримали в холодній воді чи холодному приміщенні тощо.

Загалом правоохоронці звільнили з «полону» 25 осіб, серед яких троє – неповнолітні (дівчата 15 та 17 років та 17-річний хлопець).

На сьогодні підозрюваний затриманий у порядку статті 208 КПК України, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Відповідно до санкцій статей чоловікові загрожує до 10 років позбавлення волі.

Слідство також встановлює ймовірну причетність до скоєння злочину інших осіб.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація