логін / реєстраціяMenu

Запорізького патрульного підозрюють у побитті затриманого

24.01.2019

Слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань (ДБР) у місті Мелітополі повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу якщо вони супроводжувалися насильством або погрозою застосування насильства) сержанту патрульної поліції, – повідомив 22 січня сайт ДБР.

Поліціянта підозрюють у побитті затриманого у райвідділі.

За даними слідства, екіпаж поліції доставив до одного із відділів поліції міста Запоріжжя групу людей після бійки в місцевому кафе. Один із затриманих, який не брав участі в бійці, висловлював незадоволення діями поліції. Внаслідок цього, між правоохоронцем та чоловіком виник конфлікт, у ході якого працівник поліції невмотивовано застосував силу до опонента. Постраждалий звернувся із заявою про побиття до теруправління ДБР у Мелітополі.

Відповідно до висновку судово-медичної експертизи, внаслідок дій сержанта поліції постраждалий отримав відкритий перелом кісток носу та струс головного мозку. Дані травми кваліфіковані експертизою як легкі тілесні ушкодження, що спричинили короткочасний розлад здоров’я. Також слідчими з’ясовано, що з боку даного поліцейського вже були факти застосування сили до затриманих.

Враховуючи той факт, що поліціянт раніше допускав некоректне поводження з громадянами, слідчими Мелітопольського теруправління ДБР направлено до суду клопотання про відсторонення працівника поліції від посади та обрання запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація