логін / реєстраціяMenu

Справи Майдану: судитимуть суддю

06.12.2018

До суду передано обвинувальний акт стосовно заступника голови Дніпровського районного суду Києва за фактами винесення завідомо неправосудних рішень про застосування запобіжних заходів, у тому числі тримання під вартою, щодо 4 осіб, яких 18.02.2014 працівниками правоохоронних органів незаконно затримано, сфальсифіковано матеріали провадження і притягнуто до кримінальної відповідальності за нібито участь у масових заворушеннях, а до суду подані незаконні клопотання про їх арешт. Про це повідомляє сайт ГПУ.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 2 ст. 28, ст. 340 (незаконне перешкоджання проведенню зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій, здійснене за попередньою змовою групою осіб), ч. 2 ст. 375 КК України (постановлення суддею завідомо неправосудних ухвал, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене з корисливих мотивів та в інших особистих інтересах).

Оскільки обвинувачений працював у суді до підслідності якого належить здійснення кримінального провадження, одночасно з передачею обвинувального акту, прокурором до Верховного Суду подано клопотання про зміну підсудності та передачу справи до іншого суду.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація