логін / реєстраціяMenu

Щодо подій на Майдані в ніч з 29 на 30 листопада 2013 року

17.10.2018

5 жовтня 2018 року колишнього міліціянта столичного полку «Беркут», який є діючим співробітником поліції, повідомлено про підозру у вчиненні злочинів за фактами незаконного затримання 30 листопада 2013 року на Майдані Незалежності в Києві учасника мирної акції протесту, складання та видачі завідомо неправдивих документів про його затримання. Про це повідомляє відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

Правоохоронця підозрюють у перевищенні влади та службових повноважень, що супроводжувалось такими, що ображають особисту гідність потерпілого діями, за відсутності ознак катування, вчиненому групою осіб; незаконному перешкоджанні проведенню зборів, мітингів службовою особою, вчиненому групою осіб; складанні та видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 365, ч. 1 ст. 28, ст. 340 та ч. 1 ст. 366 КК України).

Окрім того, у період з 9 по 11 жовтня 2018 року завершено досудове розслідування у двох кримінальних провадженнях стосовно чотирьох колишніх співробітників ПМОП «Беркут», які обґрунтовано підозрюються у вчиненні аналогічних злочинів. Підозрюваним та їх захисникам надані для ознайомлення матеріали, зібрані стороною обвинувачення.

Раніше за фактами цих подій до суду спрямовано обвинувальні акти стосовно колишніх голови Київської міської державної адміністрації, начальника управління громадської безпеки ГУМВС України в місті Києві та 15 працівників столичного «Беркуту».

16.10.2018

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація