логін / реєстраціяMenu

Справи Майдану: повідомлено про підозру колишнього «беркутівця»

02.10.2018

1 жовтня 2018 року Генпрокуратурою за фактами незаконного затримання 30 листопада 2013 року на Майдані Незалежності в Києві двох учасників мирної акції протесту, складання та виданні завідомо неправдивих документів про їхнє затримання, колишнього міліціянта столичного полку «Беркут» повідомлено про підозру. Про це повідомляє відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ ГПУ.

Екс-«беркутівця» підозрюють у незаконному перешкоджанні проведенню зборів, мітингів службовою особою, вчиненому групою осіб; перевищенні влади та службових повноважень, що супроводжувалось такими, що ображають особисту гідність потерпілого діями, за відсутності ознак катування, вчиненому групою осіб; складанні та видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 365, ч. 1 ст. 28, ст. 340 та ч. 1 ст. 366 КК України).

За результатами слідчих дій, у тому числі за участі зазначеної особи, вирішуватиметься питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

За вказаним епізодом подій 30 листопада 2013 року вже повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення чотирьом колишнім міліціянтам столичного полку «Беркут».

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація