логін / реєстраціяMenu

Справа про вбивство Веремія: Сергій Чемес отримав три роки тюрми

04.09.2018

Дарницький районний суд Києва ув’язнив на три роки і три місяці Сергія Чемеса, одного з фігурантів справ про катування і вбивства під час подій Майдану. Про це повідомила у Facebook потерпіла у справі Світлана Кирилаш, удова вбитого у 2014 році журналіста В’ячеслава Веремія, – передає сайт «Радіо Свобода».

«По Чемесу оголошено вирок: 3 роки і 3 місяці реального ув’язнення. Але враховується його перебування під вартою з 9 березня 2017 року. Надалі Сергій Чемес буде співпрацювати зі слідством і давати свідчення проти Крисіна, Бялая та інших фігурантів», – написала Світлана Кирилаш.

В’ячеслав Веремій (фото: Сергій Нужненко, RFE/RL)

Як раніше стало відомо, Чемес, якого вважають одним із «тітушок», який, зокрема, допитував викрадених активістів, уклав угоду зі слідством. У координації «тітушок» звинувачують Юрія Крисіна.

13 червня Апеляційний суд Києва скасував умовний термін Крисіну та засудив його до п’яти років позбавлення волі, обвинувачуючи у причетності до вбивства журналіста газети «Вести» В’ячеслава Веремія під час Майдану в 2014 році.

22 грудня 2017 року Шевченківський районний суд Києва засудив Крисіна до чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки за статтею про «хуліганство». Прокуратура просила суд про 6-річне ув’язнення для Крисіна, і після оголошення вироку заявила про намір його оскаржити. Крисін у суді визнав себе винним у хуліганстві. Вирок викликав обурення і протести.

Журналіста газети «Вести» вбили в Києві вночі 19 лютого 2014 року. Як повідомив сайт видання, В’ячеслав Веремій разом із колегою на автомобілі повертався після роботи на Майдані, де виконував редакційне завдання. На розі вулиць Володимирської та Великої Житомирської на таксі, в якому вони їхали, напали невідомі особи з бейсбольними битками та зброєю, у касках, камуфляжі й чорних масках. Журналіст помер у лікарні швидкої допомоги від вогнепального поранення в живіт.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація