логін / реєстраціяMenu

Справи Майдану. Суд відмовив у відводі судді у справі Крисіна

16.08.2018

У Києві Дарницький райсуд не задовольнив заяву сторони обвинувачення про відвід судді Ольги Просаловой у кримінальному провадженні проти керівника групи «тітушок» Юрія Крисіна, якого обвинуватили у причетності до вбивства журналіста газети «Вести» В’ячеслава Веремія. Про це в четвер, 16 серпня, заявила суддя в залі суду, – передає видання «Тиждень.ua».

«Суд прийняв у заяві про відвід судді Ольги Просаловой відмовити. Повний текст ухвали буде оголошено 21 серпня», – заявила вона.

Як повідомлялося, 6 серпня Дарницький районний суд Києва не задовольнив заяву про самовідвід судді Ольги Просалової, яка є головуючою суддею у кримінальному провадженні проти керівника групи «тітушок» Юрія Крисіна.

Нагадаємо, 26 липня представник прокуратури в суді Олексій Донський повідомив, що суд задовольнив заяву адвоката Євгена Солодка про відвід судді Любові Леонтюк у кримінальному провадження проти Крисіна.

Крисін також є фігурантом справи про вбивство журналіста В’ячеслава Веремія під час подій Євромайдану. 22 грудня 2017 року, Шевченківський районний суд Києва визнав Крисіна винним у хуліганстві і призначив покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки. Проте, 13 червня Апеляційний суд Києва скасував умовний термін і засудив Крисіна в цій справі до п’яти років позбавлення волі.

Журналіста газети «Вести» вбили в Києві вночі 19 лютого 2014 року. Як повідомив сайт видання, Веремій разом із колегою на автомобілі повертався після роботи на Майдані, де виконував редакційне завдання. На розі вулиць Володимирської та Великої Житомирської в Києві на таксі, в якому вони їхали, напали невідомі особи з бейсбольними битками та зброєю, в касках, камуфляжі й чорних масках. Журналіст помер у лікарні швидкої допомоги від вогнепального поранення в живіт.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація