логін / реєстраціяMenu

Справи Майдану: суд відхилив клопотання захисту Волкова про відвід суддів

16.08.2018

Бориспільський міський районний суд відмовився задовольнити клопотання про відвід суддів у справі Олександра Волкова, якого обвинувачують в організації викрадення в січні 2014 року активістів Революції Гідності Ігоря Луценка та Юрія Вербицького. Про це повідомило видання «Тиждень.ua».

В обґрунтування свого клопотання адвокати обвинуваченого зазначили, що на попередньому підготовчому засіданні суд порушив низку прав їхнього клієнта та їхніх прав, а саме право на захист та рівність сторін у судовому процесі.

Зокрема, ключовими пунктами у доводах стали: долучення судом трьох томів матеріалів, що не передбачено правилами підготовчого засідання, та неможливість Волкова виступити із запереченням під час розгляду питання про продовження йому запобіжного заходу.

Своєю чергою, сторона обвинувачення та представники потерпілих виступили проти задоволення клопотання. Вони мотивували це тим, що захист не був жодним чином обмежений у своїх виступах та клопотаннях, а три томи не є доказами обвинувачення, а були надані лише на підтвердження необхідності продовжити запобіжний захід.

Суд розглядав відповідне клопотання протягом чотирьох годин. Колегія суддів у складі головуючого Юрія Кабанячого, суддів Євгена Борця та Ілони Муранової-Лесів не задовольнила клопотання.

Після цього, суд уточнив, чи згодні сторони продовжити слухання, однак сторона захисту наполягла на перенесенні засідання.

Як повідомлялося раніше, Генеральна прокуратура України направила до суду обвинувальний акт щодо цивільної особи, яку підозрюють у викраденні в січні 2014 року активістів Революції Гідності Ігоря Луценка та Юрія Вербицького. За даними ЗМІ, йшлося про Олександра Волкова.

Нагадаємо, у січні 2014 року учасники Майдану Ігор Луценко і Юрій Вербицький були викрадені з території Олександрівської лікарні в Києві та вивезені за місто. Після катування їх кинули в лісі. Вербицький від отриманих травм помер.

Згодом у ГПУ розповіли про докази причетності Олександра Волкова до викрадення людей на Майдані: Волков видав себе тим, що, дізнавшися про затримання правоохоронцями своїх спільників, спробував втекти до Росії, але потім все ж повернувся в Україну, і саме ці його переміщення викликали цікавість слідчих прокуратури.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація