логін / реєстраціяMenu

Справи Майдану: засідання у справі про вбивство Веремія зірвано

31.07.2018

Шевченківський суд Києва переніс сьогоднішнє засідання у справі Павла Бялая, якому інкримінують співучасть у вбивстві журналіста В’ячеслава Веремія у 2014 році під час Майдану. Про це повідомив сайт «Радіо Свобода».

Причина перенесення засідання: до суду не з’явився один із присяжних,також на засідання суду з СІЗО не доставили Павла Бялая.

Сторона потерпілих має намір домагатися проведення наступних засідань у форматі відеоконференції.

Павля Бялая звинувачують, серед іншого, в тому, що він, перебуваючи у складі групи так званих «тітушок», вів вогонь на ураження по автівці, в якій перебував Веремій. Після цього автівка зупинилася й відбулося вбивство. Про це свідчать матеріали слідства. Бялай ці звинувачення відкидає.

Мати вбитого журналіста, Катерина Веремій, 25 грудня 2017 року
(фото: Сергій Нужненко, RFE/RL)

Раніше експерти, які відстежують суди у справах Майдану, заявляли «Радіо Свобода», що підсудні та їхні адвокати використовують тактику затягування процесу в усіх цих справах.

Наступні засідання у справі мають відбутися 9 серпня о 14:00 та 24 вересня о 13:00.

Журналіста газети «Вести» В’ячеслава Веремія вбили в Києві вночі 19 лютого 2014 року. Як повідомив сайт видання, Веремій разом із колегою на автомобілі повертався після роботи на Майдані, де виконував редакційне завдання. На розі вулиць Володимирської та Великої Житомирської в Києві на таксі, в якому вони їхали, напали невідомі особи з бейсбольними битками і зброєю, в касках, камуфляжі й чорних масках. Журналіст помер у лікарні швидкої допомоги від вогнепального поранення в живіт.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація