логін / реєстраціяMenu

Понад 3,5 тисячі осіб незаконно утримували бойовики «ДНР–ЛНР»

23.07.2018

На сьогодні Головною військовою прокуратурою встановлено понад 3,5 тисячі осіб, яких незаконно утримували в полоні і вчиняли тортури і катування або нелюдське поводження бойовики на окупованих територіях Донецької та Луганської областей, повідомив прокурор Андріан Алексєєв, – передає сайт «Радіо Свобода».

За його словами, із цієї кількості близько 1,7 тисячі – це цивільні особи, решта військовослужбовці, майже всі незаконно позбавлені волі зазнавали тортур, побиття, катування та вбивств.

«Полонені утримувалися в непридатних для цього приміщеннях, позбавлялися харчування, води, можливості справляти фізіологічні потреби та необхідної медичної допомоги», – додав Алексєєв.

Також за здобутими слідством доказами встановлено, що впродовж 2014–2018 років бойовиками угруповань «ЛНР–ДНР» на окупованій території Донецької та Луганської областей утворено понад 120 місць незаконного утримування полонених українських військовослужбовців та цивільних осіб, в тому числі журналістів, волонтерів, сказав прокурор Головної військової прокуратури України.

Він підкреслив, що злочини досліджуються у кримінальному провадженні, встановлюються обставини вчинення злочину, потерплі та свідки, причетні особи тощо.

20.07.2018

Під час обміну утримуваними особами біля пункту перетину Майорськ у Донецькій області, Україна, 27 грудня 2017 року (фото: Alexander Ermochenko, Reuters)

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація