логін / реєстраціяMenu

Суд продовжив запобіжний захід Крисіну

16.07.2018 | Станіслав Козлюк

Дарницький районний суд Києва в понеділок, 16 липня, на два місяці продовжив запобіжний захід у вигляді арешту для Юрія Крисіна, якого звинувачують у причетності до викрадення, катування та застосування невибіркового насильства проти активістів Революції Гідності в 2014 році. Про це повідомляє видання «Тиждень.ua».

Водночас суд на 60 днів продовжив термін утримування під вартою другому підозрюваному в цій справі – Сергію Чемесу.

Представник прокуратури Олексій Донський подав відповідне клопотання, оскільки терміни арештів спливають, тому можуть виникнути ризики, які стосуються розгляду нинішнього провадження (викрадення, катування тощо).

Зокрема, Донський наголосив на тому, що Апеляційний суд Києва вже виніс вирок Крисіну в справі про «хуліганство» щодо загиблого журналіста газети «Вести» В’ячеслава Веремія.

«У разі застосування м’якшого запобіжного заходу Юрій Крисін відбуватиме ув’язнення в колонії. Це може ускладнити доставку та участь Крисіна у відеоконференції та судовому процесі», – наголосив прокурор.

Донський також додав, що наразі прокуратура не знає, у якій із колонії Крисін може відбувати покарання. За його словами, не всі колонії обладнані для проведення відеоконференцій.

Своєю чергою, адвокат Крисіна Тетяна Гнатюк виступила проти продовження запобіжного заходу. Вона заявила, що наразі в суду не має доказів, які підтверджують ризики, озвучені прокуратурою.

«Прокурор не надав докази про існуючі ризики. У той же час, ті самі ризики скопійовані з попередніх клопотань. Наявність ризиків підтверджуються нібито показами свідків, хоча в суду є лише обвинувальний акт. Прошу відмовити в клопотанні», – підкреслила адвокат.

Натомість суддя Любов Леонтюк, повернувшись з нарадчої кімнати, ухвалила рішення про продовження арешту Крисіну та Чемесу до 13 вересня.

За даними суду, неможливо застосувати м’якіший запобіжний захід, враховуючи всі обставини: тяжкість злочину, інформацію про особу обвинуваченого, їх поведінку тощо.

Зазначається, що ухвала окремому оскарженню не підлягає, а наступне судове засідання в цій справі відбудеться 20 липня об 11:30. У суді мають закінчити читати обвинувальний акт і визначити, як саме будуть досліджувати докази. Додамо, що лишилося зачитати вісім сторінок обвинувального акту.

Нагадаємо, 13 червня Апеляційний суд Києва частково задовольнив апеляцію прокурорів та представників потерпілих на рішення Шевченківського райсуду про умовний термін покарання для керівника групи «тітушок» Юрія Крисіна, якого звинуватили в причетності до вбивства журналіста газети «Вести» В’ячеслава Веремія. Крисіна засудили до 5 років ув’язнення. Апеляційну скаргу потерпілих, в якій вони вимагали відправити справу на новий розгляд, суд не задовольнив.

Як повідомлялося, 24 травня в Києві Дарницький райсуд до 20 липня продовжив запобіжний захід у вигляді арешту для Юрія Крисіна, якого звинувачують у протидії активістам Революції Гідності в 2014 році, викраденні та тортурах людей.

15 березня Дарницький районний суд міста Києва дав дозвіл на примусовий привід Юрія Крисіна, якого підозрюють у злочинах, скоєних впродовж 18–20 лютого 2014 року, на наступне судове засідання.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація