логін / реєстраціяMenu

Повідомлено про підозру двом колишнім «беркутівцям»

11.07.2018

10 липня Департаментом спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України двом колишнім міліціянтам столичного полку «Беркут» (один з яких є діючим співробітником поліції) повідомлено про підозру за фактами незаконного затримання 30 листопада 2013 року на Майдані Незалежності в Києві учасника мирної акції протесту, складання та видачі завідомо неправдивих документів про його затримання. Повідомлення про це опубліковано на сайті ГПУ.

Правоохоронців підозрюють у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 365, ч. 1 ст. 28, ст. 340 та ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України, а саме: у перевищенні влади та службових повноважень, що супроводжувалось такими, що ображають особисту гідність потерпілого діями, за відсутності ознак катування, вчиненому групою осіб; незаконному перешкоджанні проведенню зборів, мітингів службовою особою, вчиненому групою осіб; складанні та видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів.

За результатами допитів та інших слідчих дій вирішуватиметься питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Раніше за фактами цих подій до суду спрямовано обвинувальні акти стосовно колишніх голови Київської міської державної адміністрації, начальника управління громадської безпеки ГУМВС України в місті Києві та 9 працівників столичного «Беркуту».

Окрім того, на цей час завершено досудове розслідування ще стосовно 4 колишніх правоохоронців ПМОП «Беркут». Підозрювані та їх захисники ознайомлюються із матеріалами, зібраними стороною обвинувачення.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація