логін / реєстраціяMenu

Підслідний Старобільського СІЗО поскаржився на побиття під час затримання

Регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого в Донецькій і Луганській областях Павло Лисянський разом зі старшим інспектором з особливих доручень відділу Уповноваженого глави Національної поліції щодо забезпечення дотримання прав людини в Луганській області Іриною Ломковою 2 травня 2018 року здійснили моніторингові візити до ізолятора тимчасового тримання (ІТТ) та слідчих ізоляторів (СІЗО), які розташовані на території Луганської області.

П. Лисянський та І. Ломкова відвідали ІТТ у містах Білокуракиному, Лисичанську, Сєвєродонецьку, Старобільску та смт Марківці.

Як зазначив в ході візиту П. Лисянський, ситуація з дотриманням прав людини в ІТТ в Луганській області поліпшується. У Лисичанському і Сєвєродонецькому ІТТ був зроблений капітальний ремонт, що значно покращило умови утримання затриманих.

Особливу увагу було приділено Старобільському СІЗО, під час візиту до якого регіональний координатор Уповноваженого отримав заяву зі скаргою на порушення прав від підслідного громадянина Б. Той розповів, що під час затримання співробітники правоохоронних органів завдали йому тілесних ушкоджень.

П. Лисянський прийняв заяву від громадянина Б. та відразу звернувся до обласної прокуратури щодо виявленого факту порушення прав людини. Дана справа перебуває під контролем Омбудсмана.

05.05.2018

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація