логін / реєстраціяMenu

У Дніпрі судитимуть двох патрульних

25.04.2018

Прокуратура Дніпропетровської області затвердила та направила до суду обвинувальний акт щодо двох інспекторів Управління патрульної поліції міста Дніпра за перевищення службових повноважень. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

У липні 2017 року патрульні, вступивши у попередню змову, безпідставно зупинили автомобіль і запропонували водієві вийти з нього та надати документи. На відмову останнього (чоловік розумів протиправність дій працівників правоохоронного органу) патрульні випустили йому в обличчя слізний газ, після чого почали зі значною силою стискати йому шию. Подавивши таким чином волю до спротиву, правоохоронці витягли потерпілого з авто, кинули на землю та нанесли близько 30 ударів по тулубу й голові.

З метою надання своїм діям законного вигляду та покращення показників роботи, поліціянти склали завідомо неправдивий офіційний документ – протокол про адміністративне правопорушення стосовно чоловіка начебто за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння (незважаючи на наполегливі вимоги останнього пройти огляд у медичному закладі в присутності адвоката).

Одного з патрульних судитимуть за скоєння злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 365, ч. 2 ст. 162, ч. 1 ст. 366 КК України (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувалось насильством, за попередньою змовою групою осіб; незаконне проникнення до іншого володіння, незаконне проведення в ньому огляду чи обшуку; службове підроблення). Його спільник обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 28 і ч. 2 ст. 365 КК України.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація