логін / реєстраціяMenu

Міліціянт, який катував затриманого, отримав реальне покарання (+ВІДЕО)

20.04.2018 | Олена Річко | khpg.org

Ще 27 червня 2017 року Орджонікідзевський районний суд Харкова ухвалив обвинувальний вирок правоохоронцю, який незаконно утримував пана Ш. в приміщенні райвідділу міліції.

Орджонікідзевський районний суд звільнив винного правоохоронця від реального відбування покарання з випробуванням, а потерпілому – клієнту адвоката Олега Максименка, – призначив компенсацію моральної шкоди за незаконне затримання в розмірі 150 тисяч гривень.

Нагадаємо, на початку серпня 2012 року незаконно затриманого пана Ш. утримували, прикутого кайданками, в приміщенні райвідділу. Крім того, правоохоронці катували пана Ш. так, що він вчинив спробу самогубства, щоби уникнути болісних страждань.

Звичайно ж, ні адвокат Максименко, ні його клієнт категорично не погодилися з таким рішенням суду, тому група адвокатів та юрист Харківської правозахисної групи Федір Данильченко підготували апеляційну скаргу на вирок.

Апеляційний суд Харківської області, прийнявши до уваги доводи апеляції, вирішив скасувати раніше призначене правоохоронцю покарання.

Таким чином, ухвалою апеляційного суду Харківської області від 13 квітня 2018 року правоохоронця, який незаконно затримав та катував пана Ш., визнано винним у вчинені злочину, передбаченого ч. 2. ст. 365 Кримінального Кодексу України (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувалося насильством) та призначено йому реальне покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах строком на три роки. Крім того колишнього правоохоронця позбавлено спеціального звання майора міліції.

Федір Данильченко та Олег Максименко

Як бачимо, наполеглива боротьба команди юристів Харківської правозахисної групи, їх віра в справедливість та нескорене бажання її домогтися, а також неймовірна наполегливість, адже на шляху до притягнення винних до відповідальності виникали чисельні перепони, призвели до ухвалення справедливого правосудного рішення, яке може бути орієнтиром для усіх суддів, що мають у своєму проваджені подібні справи.

19.04.2018


Сюжет телеканалу ЧП.INFO
(20.04.2018, 07:22 на сайті magnolia-tv.com)

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація