логін / реєстраціяMenu

На Сумщині засуджено патрульного

14.03.2018 | sumy.gp.gov.ua

За принципової позиції прокуратури Сумської області поліціянта патрульної поліції в місті Сумах визнано винуватим у заподіянні місцевому жителю тяжких тілесних ушкоджень.

У ході слідства встановлено та доведено в суді, що 22 грудня 2016 року працівники патрульної поліції поблизу одного з місцевих ресторанів затримали сумчанина. Для проходження медичного огляду на стан алкогольного сп’яніння чоловіка привезли до Сумського обласного наркологічного диспансеру. Вже на території медичного закладу 24-річний поліціянт без будь-яких підстав завдав затриманому правим коліном удар у тулуб.

Не зважаючи на скарги потерпілого на різкий біль, правоохоронці доставили його до відділу поліції. Лише після допиту йому викликали швидку допомогу. Згідно з висновком експертів, чоловік отримав тяжкі тілесні ушкодження, а саме розрив III сегменту печінки, геморагічний шок II ступеню.

Рішенням суду першої інстанції обвинуваченого засуджено за ч. 1 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння) КК України до 5 років позбавлення волі. Також суд позбавив поліціянта спеціального звання «лейтенант поліції» та зобов’язав сплатити на користь потерпілого 60 тис. грн.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація