логін / реєстраціяMenu

Ще два журналісти постраждали від дій правоохоронців під Радою

03.03.2018 | imi.org.ua

Ще два журналісти – «Громадського» Богдан Кутєпов та «Insider» Влад Красинський, які висвітлювали події біля наметового містечка під Верховною Радою вранці 3 березня у Києві, постраждали від дій поліції.

Як написав Богдан Кутєпов на своїй сторінці у Facebook, один з правоохоронців штовхнув його ногою та висловився нецензурно до нього.

«Конкретно оцей „космонавт“ у відповідь на моє представлення буцнув мене ногою і сказав: „виходь урод нах…“», – написав журналіст.

Фото: Facebook Богдана Кутєпова

Як повідомляє «Insider», Влад Красінський написав у Facebook, що проти нього поліціянт застосував слізний газ.

«Коп бачить, що я стою на тротуарі, на мені висить посвідчення, в руках камера і телефон – „ви хто такий і що тут робите?“. Потім хапається за газовий балон, тиче ним в обличчя, в результаті з колегою просто виносять мене щитом до барикади. Сергію Нужненку без прелюдій просто залили обличчя газом», – сказав він.

Напад на журналістів він зафіксував на відео, цей епізод починається з 7:48.

Відео: Facebook Влада Красінського

Як повідомлено раніше, сьогодні, 3 березня, у Києві під Верховною Радою співробітник поліції застосував газовий балончик проти кореспондента «Радіо Свобода» Сергія Нужненка. За словам журналіста, він у цей момент вів фото- та відеозйомку ранкових подій під будівлею парламенту. При ньому було посвідчення журналіста, яке він тримав перед собою. Камера була направлена в сторону наметів активістів.

Сьогодні зранку Міністерство внутрішніх справ України повідомило, що поліція проводить слідчі дії в наметовому містечку біля будівлі Верховної Ради України.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація