логін / реєстраціяMenu

Генпрокуратура назвала підозрюваних в організації розстрілів на Майдані

12.02.2018 | tyzhden.ua

Прокурор Генеральної прокуратури України Яніс Симонов заявив, що в організації масових розстрілів на Майдані взимку 2014 року підозрюють шістьох осіб. Про це повідомляє «РБК-Україна».

«Це колишній голова СБУ Олександр Якименко, його заступник Володимир Тоцький, екс-міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко та його заступники Петро Федчук та Віктор Ратушняк», – зауважив прокурор.

За його словами, наразі слідство має дозвіл на заочне розслідування щодо Якименка, Тоцького і Януковича.

«Це робиться, щоб у правовому полі проводити досудове розслідування у зв’язку з тим, що ця особа не перебуває на території України і не може бути притягнута до відповідальності», – додав Симонов.

Нагадаємо, 9 лютого начальник департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк заявив, що у так званих справах Майдану покарання відбуває одна людина. За його словами, за чотири роки ухвалено 50 судових вироків, 412 особам повідомлено про підозру.

Як повідомлялося, Печерський районний суд Києва дозволив ГПУ проведення спеціального (заочного) розслідування щодо екс-президента Віктора Януковича у справі про організацію масових розстрілів на Майдані.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація