логін / реєстраціяMenu

Справи Майдану. Горбатюк назвав кількість осіб, що відбувають покарання

12.02.2018 | tyzhden.ua

У так званих справах Майдану покарання відбуває одна людина. Про це в ефірі «Радіо Свобода» повідомив начальник департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк.

За його словами, за чотири роки ухвалено 50 судових вироків, 412 особам повідомлено про підозру.

«На сьогодні за результатами розслідування і розгляду маємо 50 вироків. Тільки дві особи отримали реальну міру покарання, а відбуває покарання одна людина. 412 особам повідомлено про підозру, обвинувальні акти стосовно 258 осіб перебувають в суді», – зазначив Горбатюк.

Це не той результат, якого очікує суспільство, однак проведена «велика робота» для доведення злочинів, яка і нині продовжується, каже Горбатюк.

«Практично кожного тижня у нас чи повідомляється про підозри, чи завершується розслідування, чи направляються обвинувальні акти до суду. Процес встановлення істини триває», – сказав він.

Як повідомлялося, Печерський районний суд Києва дозволив ГПУ проведення спеціального (заочного) розслідування щодо екс-президента Віктора Януковича у справі про організацію масових розстрілів на Майдані.

Нагадаємо, Януковичу інкримінують організацію масових вбивств на Майдані. Мова йде про провадження за підозрою екс-президента в організації перевищення влади та службових повноважень працівниками правоохоронних органів з метою перешкоджання проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій, що призвело до масових жертв серед мітингувальників. Тобто до настання тяжких наслідків, організації умисних вбивств та замахів на умисні вбивства учасників масових акцій протесту в центрі Києва 18–20 лютого 2014 року та «терористичного акту» 20 лютого на вулиці Інститутській у Києві.

Крім того, Генеральна прокуратура звинувачує екс-президента Віктора Януковича в державній зраді. У справі фігурує лист Януковича від 1 березня 2014 року до президента РФ Володимира Путіна із проханням увести війська в Україну. У ГПУ вважають, що цей лист узаконив надання Путіну дозволу на використання російських військ в Україні, що сприяло анексії Криму та окупації частини Донбасу. На засіданні Радбезу ООН 3 березня 2014 року представник РФ Віталій Чуркін продемонстрував копію листа Януковича до Путіна з проханням ввести війська в Україну.

09.02.2018

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація