логін / реєстраціяMenu

Підозрюваним у злочинах проти Майдану в Сумах надано матеріали для ознайомлення

09.02.2018 | www.gp.gov.ua

Департаментом спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України завершено досудове розслідування кримінального провадження за фактом незаконного перешкоджання в січні 2014 року організації та проведенню зборів та мітингів в місті Сумах шляхом безпідставного притягнення громадян, які брали в них участь, до кримінальної відповідальності та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У вчиненні цих злочинів підозрюється колишнє керівництво держави за участі керівництва правоохоронних органів Сумської області.

Зокрема, повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ст. 340 (незаконне перешкоджання організації та проведення зборів та мітингів, вчинене службовою особою), ч. 2 ст. 343 (вплив на працівника правоохоронного органу з метою прийняття незаконного рішення, вчинене службовою особою з використанням свого службового становища), ч. 1 ст. 372 (притягнення завідомо невинної особи до кримінальної відповідальності), ч. 3 ст. 27 і ч. 3 ст. 371 (організація завідомо незаконного затримання осіб, вчинене в особистих інтересах), ч. 2 ст. 15 і ч. 3 ст. 371 (закінчений замах на незаконне тримання під вартою, вчинене в особистих інтересах) КК України, керівників прокуратури Сумської області та прокуратури міста Сум.

Крім того, у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 372 та ч. 2 ст. 15 і ч. 3 ст. 371 КК України, підозрюються 3 прокурори прокуратури м. Сум та 3 слідчих слідчого відділу Сумського міськвідділу внутрішніх справ.

Загалом до кримінальної відповідальності у даному кримінальному провадженні притягнуто 9 працівників правоохоронних органів, у тому числі 3-х з числа колишнього керівного складу прокуратури Сумської області та прокуратури м. Сум.

05.02.2018 підозрюваним та їх захисникам оголошено про закінчення досудового розслідування та надано матеріали для ознайомлення.

Після закінчення виконання цієї процесуальної дії обвинувальний акт буде спрямовано до суду для розгляду по суті.

Департаментом спеціальних розслідувань продовжується розслідування інших фактів незаконного переслідування правоохоронними органами учасників протестних акцій, зокрема в м. Києві та в м. Черкасах.

Відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

08.02.2018

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація