логін / реєстраціяMenu

Убивство журналіста Веремія: апеляційний суд взявся за вирок Крисіну

29.01.2018 | www.ukrinform.ua

Апеляційний суд Києва відкрив провадження щодо вироку Юрію Крисіну, засудженого до 4 років позбавлення волі умовно у справі про вбивство журналіста В’ячеслава Веремія під час Євромайдану.

Відповідну інформацію розмістили на сайті апеляційного суду міста Києва.

Як зазначено на сайті, до суду надійшло 4 апеляції на вирок: від прокурора ГПУ Гетьмана Л. А., представника потерпілого Дейнека В. М. в інтересах Веремій К. А., представника потерпілого Закревської Є. О. в інтересах Кирилаш С. Ю., а також від представника потерпілого Дикань П. О. в інтересах Кирилаш С. Ю.

Судову справу зареєстрували в понеділок 29 січня, дата розгляду судової справи наразі невідома.

Нагадаємо, Шевченківський райсуд Києва 22 грудня засудив до чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки Юрія Крисіна, обвинуваченого у справі Веремія, визнавши його винним у хуліганстві.

Генеральна прокуратура внесла апеляційну скаргу на цей вирок.

Журналіста газети «Вести» В’ячеслава Веремія вбили в Києві у ніч проти 19 лютого 2014 року. Він з колегою їхав після роботи додому на таксі, коли на їхню машину напала група молодиків. Вони витягли всіх, хто був у автомобілі, і стали бити. Коли журналісту вдалося вирватися, у нього вистрелили. Веремій помер у лікарні швидкої допомоги.

У суді Крисін визнав, що під час Революції гідності організовував і збирав людей, які нападали на учасників Євромайдану.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація