логін / реєстраціяMenu

Українська поліція вдруге арештувала росіянина на запит башкирського ФСБ

19.01.2018 | ХПГ-інформ | khpg.org

Співробітники української поліції вдруге арештували росіянина, колишнього мешканця Уфи, Аріфа Джабарова біля виходу з СІЗО № 10 міста Запоріжжя. Про це 18 січня повідомив сайт «Idel.Реалии» (проект для Надволжя Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода), посилаючись на адвоката Володимира Ляпіна, який заступає інтереси Джабарова.

Адвокат зазначив, що напередодні Шевченківський районний суд Запоріжжя звільнив його підзахисного, оскільки російська сторона не надала документів, які обґрунтовують підозри щодо Джабарова.

«Прокуратура просила продовжити попередній арешт ще на десять діб, тому що росіяни не надіслали документів. Але суд відмовив і звільнив його. Але сьогодні, прямо біля входу до СІЗО, йому заломили руки за спину й відвезли до райвідділку», – сказав адвокат. Він додав, що поліціянти не надали постанову про арешт Джабарова. За словами Ляпіна, зустрічати Джабарова до воріт СІЗО прийшли представники місцевої мусульманської громади.

«Перед очима у людей його крутили, багато хто знімав на телефони», – зазначив Ляпін. За його словами, управління ФСБ Башкортостану подало Джабарова в розшук через «Інтерпол» за підозрою у причетності до фінансування терористичної організації та участі в незаконних озброєних формуваннях у Сірії.

У грудні 2017 року той самий Шевченківський суд Запоріжжя арештував Джабарова на запит управління ФСБ Башкортостану на тридцять днів. Джабаров прибув до Запоріжжя з Туреччини, де проживав з 2012 року. В аеропорту він попросив прикордонників надати йому можливість звернутися до міграційної служби України з проханням про надання притулку, але йому відмовили. Після цього Джабаров порізав собі жили й був затриманий поліцією.

Джабаров – за національністю лезгин, народився в Казахстані в 1976 році.

Читайте також: Інтерпол vs азійський авторитаризм. Чи видасть Україна іноземних журналістів.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація