логін / реєстраціяMenu

У Запоріжжі поліціянти били водія авта (+ВІДЕО)

19.01.2018 | zap.gp.gov.ua

Прокуратурою Запорізької області повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 127 (катування вчинене за попередньою змовою групою осіб), ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень, якщо воно супроводжувалося насильством, застосуванням зброї або болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями) КК України працівникам Управління патрульної поліції у м. Запоріжжі, які у жовтні минулого року, перебуваючи на чергуванні на стаціонарному посту «Запоріжжя-північ», що розташований на автомагістралі при в’їзді до міста з боку м. Дніпра, зупинивши транспортний засіб під керуванням потерпілого, перевищили службові повноваження працівників поліції, а саме застосували до громадянина фізичну силу, мордування, а також спеціальні засоби – гумовий кийок та кайданки, спричинивши останньому тілесні ушкодження, завдавши при цьому не менше 13 ударів по тілу та ногам.

Крім того, потерпілого неправомірно утримували на вулиці біля посту понад 6 годин у нічний час, йому насильно обмежували можливість пересуватись, підходити до власного автомобіля та заходити до приміщення блокпосту, щоб зігрітись. Також громадянину не надавали їжу та воду, забороняли спілкуватися з родичами та адвокатом.

Про підозру за ч. 2 ст. 127, ч. 2 ст. 365 КК України повідомлено 2 поліціянтам, ще одному поліціянту інкримінується ч. 2 ст. 365 КК України.

На даний час вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Довідково: Санкція за вчинений злочин передбачає кримінальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Прес-служба прокуратури Запорізької області

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація