логін / реєстраціяMenu

У виправному центрі на Чернігівщині засудженим майже не надається меддопомога

07.11.2017 | www.npm.org.ua

У Домницькому виправному центрі № 135 (Чернігівська область) виявлено серйозні проблеми в організації надання медичної допомоги засудженим. Про це повідомляє моніторингова група Національного превентивного механізму після візиту без попередження.

Учасники візиту ознайомилися із організацією надання засудженим медичної допомоги. Така допомога в’язням надається в закладі охорони здоров’я, який розташований на відстані 15 кілометрів від установи, а спеціалізована медична допомога – лише в лікарні міста Чернігова. Відсутність в установі посад медичних працівників та значна відстань до закладів охорони здоров’я значною мірою ускладнюють процеси надання первинної допомоги, своєчасної діагностики та лікування хворих.

Крім того, монітори виявили, що камери дисциплінарного ізолятора, які розраховані на дві особи, не відповідають встановленим нормам житлової площі, в них не встановлено бачків із питною кип’яченою водою.

Особи, які там утримуються, не можуть самостійно відкривати кватирку, у зв’язку із чим не мають доступу до свіжого повітря.

Туалет для засуджених, який розташований на вулиці, побутові та житлові приміщення установи перебувають в антисанітарному стані, захаращені сміттям і харчовими відходами.

У виправному центрі недостатньо дезінфікуючих засобів. Приміщення банно-прального комбінату потребує капітального ремонту.

Звіт за результатами моніторингового візиту буде направлено до Міністерства юстиції України.

03.11.2017

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація