логін / реєстраціяMenu

Прокуратура Києва встановила причетність поліціянта до викрадення бізнесмена

30.10.2017 | www.gp.gov.ua

Першим слідчим відділом прокуратури міста Києва повідомлено про підозру одному з керівників відділу кримінальної поліції Деснянського райуправління поліції Головного управління Нацполіції в м. Києві за фактом сприяння злочинним діям зловмисників, які викрали столичного бізнесмена та вимагали 500 тис. грн за його звільнення.

Як установлено слідством, у вересні поточного року вказаний поліціянт, використовуючи свої знайомства та бувши обізнаним про способи проведення оперативних заходів, надав двом чоловікам відомості про місце перебування одного зі столичних підприємців.

Скориставшись цими даними, 29 вересня 2017 року вказані чоловіки на території м. Рівного здійснили викрадення бізнесмена. Після цього, за співучасті поліціянта, зловмисники вивезли потерпілого на автомобілі до одного з сіл у Києво-Святошинському районі Київської області, де утримували близько доби, вимагаючи віддати їм грошові кошти в сумі 500 тис. грн.

30 вересня в ході спільної спецоперації прокуратури міста Києва та Нацполіції потерпілого звільнено, а двох викрадачів затримано.

У подальшому під час досудового слідства була встановлена причетність до цього злочину вказаного поліціянта, якому слідчим прокуратури оголошено підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 146 КК України (пособництво у викраденні та незаконному позбавленні волі людини з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб).

Крім того, 27.10.2017 судом задоволено клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове слідство у кримінальному провадженні триває.

За матеріалами прес-служби прокуратури міста Києва

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація