логін / реєстраціяMenu

«Стан дотримання прав засуджених у Замковій виправній колонії № 58» (ПРЕС-АНОНС)

24.10.2017

До уваги журналістів

25 жовтня 2017 року о 14:00 у Секретаріаті Уповноваженого з прав людини (вул. Інститутська, 21/8) відбудеться круглий стіл «Стан дотримання прав ув’язнених у Замковій колонії № 58», під час якого обговорюватимуться зафіксовані під час моніторинґових візитів численні порушення прав людини в цій установі виконання покарань.

Під час заходу буде презентовано фільм, створений за результатами моніторинґових візитів до ВК № 58 представників громадських організацій. У фільмі показані численні порушення прав ув’язнених, зокрема, утримання в неналежних умовах, катування холодом, тривале утримання в одиночних камерах, відсутність можливості оскарження дій (бездіяльності) персоналу та інші.

Попри акти реагування Уповноваженого з прав людини та оприлюднення таких фактів у засобах масової інформації, порушення прав ув’язнених у вказаній колонії тривають, про що свідчать численні звернення засуджених та їх родичів до Омбудсмена та результати перевірок.

У круглому столі візьмуть участь представники Департаменту з питань реалізації національного превентивного механізму Секретаріату Уповноваженого з прав людини, Харківської правозахисної групи, представники центральних органів виконавчої влади та громадських організацій.

Акредитація журналістів проводиться по тел.:

(044) 253 21 54, (099) 986 57 67.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація