логін / реєстраціяMenu

В Одеському СІЗО помер арештант

23.10.2017

В Одесі правоохоронці почали розслідування за фактом смерті арештанта в слідчому ізоляторі 21 жовтня.

Як повідомили «УНІАН» у прес-службі прокуратури Одеської області, за фактом смерті Малиновським відділом поліції відкрито кримінальне провадження за ст. 115 (умисне вбивство, з позначкою «природна смерть») і ст. 140 (невиконання або неналежне виконання медичним працівником професійних обов’язків) Кримінального кодексу України.

За даними, отриманим правоохоронцями з пенітенціарного закладу, 43-річному арештанту у зв’язку з погіршенням стану здоров’я надали медичну допомогу, потім його доставили до медичної частини СІЗО, де продовжили невідкладні медичні заходи.

«За попередньою інформацією лікарів, смерть настала від тромбоемболії легеневої артерії», – повідомили в прес-службі.

На даний час призначено судово-медичну експертизу для встановлення причин смерті чоловіка.

Як уточнив представник прокуратури, арештант перебував у СІЗО понад рік. Його помістили до ізолятора 5 жовтня 2016 року через звинувачення в крадіжці й здирстві.

«Весь цей час йшло слідство», – пояснив представник прокуратури.


Як повідомляє «ТСН», арештант міг померти через передозування наркотиками. Про це написав на своїй сторінці у Facebook священнослужитель Української православної церкви Київського патріархату Дмитро Краснобаєв.

«Ув’язнені одеського СІЗО повідомили мені, що Артур 42 років помер від передозування наркотиків», – повідомив він.

За словами священика, адміністрація СІЗО звинуватила його в тому, що Мін’юст розпочав перевірку установи після публікації інформації про інцидент.

«Не через те, що наркота вбиває людей щомісяця, а через мою публікацію, в якій я нічого не сказав і нікого ні в чому не звинуватив, мене не пускають служити літургію у вівторок в СІЗО, і невідомо, чи пустять коли-небудь», – додав він.

Окрім цього, священик натякнув, що оприлюднена прес-службою прокуратури версія смерті чоловіка через те, що відірвався тромб, є неправдивою.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація