логін / реєстраціяMenu

Судитимуть трьох поліціянтів

05.10.2017 | don.gp.gov.ua

Слідчі прокуратури Донецької області затвердили та спрямували до суду обвинувальний акт за ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) та ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів) КК України стосовно трьох колишніх дільничних офіцерів сектору превенції Покровського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області.

Установлено, що екс-правоохоронці (які після скоєного були звільнені з органів поліції) з метою підвищення своїх показників у роботі з виявлення та розкриття кримінальних та адміністративних правопорушень систематично фабрикували докази винуватості осіб у кримінальних провадженнях. Зокрема, передавали наркозалежним особам наркотики для подальшого їх притягнення до кримінальної відповідальності.

Крім того, зафіксовано факт побиття та катування одним із обвинувачених затриманої особи. Так, правоохоронець, перебуваючи у приміщенні одного з дільничних пунктів поліції, спонукав затриманого взяти на себе відповідальність за кримінальне правопорушення, якого той не скоював. Отримавши відмову від затриманого, поліцейський побив його гумовим кийком по голові, тулубу, рукам та ногам.

20 липня поточного року усіх трьох правопорушників затримали слідчі Слідчого управління прокуратури Донецької області спільно зі співробітниками Донецького управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України та Головного управління Національної поліції в Донецькій області.

Колишнім поліціянтам загрожує до 10 років позбавлення волі.

04.10.2017

Прес-служба прокуратури Донецької області

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація