логін / реєстраціяMenu

Справи Майдану: екс-посадовцям МВС змінили запобіжний захід

05.10.2017 | tyzhden.ua

4 жовтня Печерський районний суд Києва відпустив під нічний домашній арешт екс-посадовця МВС підозрюваного у злочинах проти Майдану Анатолія Серединського. Серединського відпустили під частковий домашній арешт із 22 до 7 ранку терміном на два місяці. У прокуратури є 5 днів на оскарження ухвали.

Тим часом прокурор заявив, що у них є підстави для подачі апеляції. Вони задоволені, що суд не відпустив підозрюваного на поруки, однак вважають, що є всі підстави для запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, оскільки інкриміновано підозру в особливо тяжких злочинах, зокрема ст. 115, яка передбачає максимальну міру покарання у вигляді пожиттєвого ув’язнення.

Того ж дня раніше заступник голови Національної поліції Олександр Фацевич підписав та подав на розгляд суду клопотання про взяття на поруки Серединського.

Також суд змінив запобіжний захід підозрюваному у злочинах проти Майдану голові Департаменту превентивної діяльності Нацполіції Ігорю Бабичу – той перебуватиме під домашнім арештом з 22 до 6 ранку впродовж двох місяців. Відповідну ухвалу оголосив суддя Печерського райсуду Віталій Писанець.

Суд залишив без задоволення клопотання прокурорів про тримання Бабичу під вартою.

Заступник голови Нацполіції Олександр Фацевич раніше клопотав про взяття Бабича на поруки.

Прокурори подаватимуть апеляцію на рішення

Нагадаємо, 2 жовтня відпустили під домашній арешт ще одного підозрюваного екс-посадовця МВС Сергія Поготова.

29 вересня ГПУ повідомила про підозру в злочинах проти активістів Євромайдану трьом колишнім високопосадовцям МВС України Ігорю Бабичу, Анатолію Серединському та Сергію Поготову, двоє з яких зараз посідають керівні посади в Національній поліції України.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація