логін / реєстраціяMenu

У Дніпрі судитимуть поліціянта

03.10.2017 | ua.112.ua

У Дніпрі будуть судити співробітника поліції, який завдав тілесних ушкоджень водієві після того, як той попросив правоохоронця пред’явити посвідчення особи. Про це в коментарі «112 Україна» заявив начальник слідчого відділу прокуратури Дніпропетровської області Сергій Лисиченко.

Як розповів Лисиченко, інцидент стався ще в квітні, а на даний момент за фактом правопорушення завершується досудове розслідування. За його словами, співробітник патрульної поліції Дніпра завдав тілесні травми середньої тяжкості місцевому жителю у відповідь на прохання пред’явити посвідчення особи.

«Співробітникові поліції здавалося, що він був у нетверезому стані і керував транспортним засобом. У ході досудового слідства було встановлено, що громадянин знаходився біля свого автомобіля, під’їхали патрульні поліцейські, запропонували проїхати з ними, громадянин попросив представитися та надати посвідчення. Співробітники поліції цього не виконали і почали силою поміщати його в автомобіль, під час цього завели руку за спину, заподіяли фізичну силу і зламали руку громадянинові»,– заявив він.

Він зазначив, що найближчим часом справу буде передано до суду, а прокуратура вимагатиме відсторонення поліціянта від виконання своїх обов’язків.

«Зараз дії поліцейського кваліфікуються за ч. 2 ст. 365 КК «Перевищення службових повноважень». Поліцейському загрожує покарання 5–8 років позбавлення волі. Зараз ми направили клопотання до суду про відсторонення від виконання обов’язків та обрали запобіжний захід. Я думаю, що протягом цього тижня обвинувальний акт щодо цього поліцейського буде направлено до суду»,– констатував він.

02.10.2017, 14:32

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація