логін / реєстраціяMenu

Розстріл Майдану: ГПУ оголосила підозру посадовцям Нацполіції

29.09.2017 | www.ukrinform.ua

Департамент спеціальних розслідувань ГПУ повідомив про підозру трьом колишнім посадовцям МВС, які були причетні до протидії учасникам Революції гідності, а нині обіймають керівні посади в Нацполіції. Про це «Укрінформу» розповів поінформований співрозмовник у прокуратурі.

Зокрема, повідомлено про підозру колишньому начальнику відділу організації служби управління організації роботи конвойних підрозділів спеціальних установ та судової міліції Департаменту громадської безпеки МВС Анатолію Серединському, який нині обіймає посаду заступника начальника Департаменту превентивної діяльності – начальника управління превентивної діяльності Нацполіції.

За словами співрозмовника, повідомлено про підозру колишньому головному інспектору того ж відділу Ігорю Бабичу, який наразі очолює Департамент превентивної діяльності Нацполіції.

Крім того, повідомлено про підозру Сергію Поготову, який у 2013–2014 роках обіймав посаду першого заступника начальника Департаменту громадської безпеки МВС, а нині очолює групу з охоронної діяльності Департаменту безпеки НАК «Нафтогаз України».

За інформацією джерела, Серединського та Бабича підозрюють у причетності до розробки постанов Кабміну про надання дозволу на використання спецзасобів (гранат) виробництва Російської Федерації проти учасників мирних акцій у лютому 2014 року. За даними слідчих, вони також роздавали гроші у конвертах правоохоронцям, які були задіяні в протидії учасникам мирних протестів.

Натомість Поготов, за даними розслідування, писав рапорти на отримання гранат, які потім правоохоронці застосовували проти учасників Революції гідності.

Усім трьом інкримінують координацію дій працівників правоохоронних органів під час силових акцій щодо мітингувальників 18 та 19 лютого 2014 року в Києві із застосуванням насильства та зброї.

Наразі Серединський, Бабич і Поготов беруть участь у слідчих діях. Сьогодні після 15:00 Печерський райсуд столиці має розглянути клопотання Генпрокуратури про обрання для них запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація