логін / реєстраціяMenu

Ситуація в Одеському СІЗО (ОНОВЛЕНО)

15.09.2017 | Настя Рокицька | www.unn.com.ua

Слідчі одеської прокуратури повідомили про підозру в організації катування утримуваних виконувачу обов’язків начальника Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань. Про це на сторінці у Facebook повідомив Генеральний прокурор України Юрій Луценко, передає УНН.

«У четвер, 14 вересня, слідчі прокуратури Одеської області повідомили про підозру в організації катування утримуваних виконуючому обов’язки начальника Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції», – повідомив Ю. Луценко.

Він наголосив, що принципова позиція Омбудсмена Валерії Лутковської стала стартом рішучих змін.

«За моїм поданням Прем’єр-міністр Володимир Гройсман доручив міністру юстиції провести реорганізацію Пенітенціарної служби. Основні завдання: повне оновлення керівного складу, підвищення зарплати службовцям до 7 тис. грн, приведення площі утримання ув’язнених до європейських вимог, конкретні антикорупційні рішення в питаннях тюремного виробництва, харчування, рішень про УДО», – додав Ю. Луценко.

Він наголосив, що відповідне рішення Кабміну вступило в силу.

Нагадаємо, 19 серпня, співробітники прокуратури Одеської області спільно з представником Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Одеській області Анатолієм Пазичуком провели перевірку додержання прав ув’язнених в Одеському слідчому ізоляторі.

Як повідомляв УНН, прокуратура Одеської області відкрила 5 кримінальних проваджень за результатами перевірки в Одеському СІЗО.


УНН, 15.09.2017, 13:00 – «Керівник управління обґрунтовано підозрюється у тому, що, будучи обуреним фактом вбивства співробітниці СІЗО, у змові з невстановленими працівниками Державної кримінально-виконавчої служби, організував катування утриманих. Незаконні дії були спрямовані на залякування та покарання осіб, які утримуються в Одеському слідчому ізоляторі», – сказано у повідомленні прес-служби ГПУ.

Як зазначається, внаслідок такого погрому в СІЗО сильний фізичний біль було причинено 15 ув’язненим.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 127, ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 436-1 КК України триває (катування; службове підроблення; використання символіки комуністичного режиму).

Вживаються заходи щодо встановлення інших осіб, причетних до вчинення вказаних злочинів.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація